Pastinak

Udseende og smag: Pastinakken er kegleformet og har en tynd hvidlig skræl og hvidt kød. Den forveksles ofte med persilleroden, men du kan genkende pastinakken ved, at den har en rand i overgangen mellem rod og stilk, som persilleroden ikke har. Smagen er let sødlig og nøddeagtig.

Tips til tilberedning: God til rodfrugter i ovn.

Tips til opbevaring: Vi anbefaler, at du opbevarer denne grøntsag i køleskab. Hos os får du altid dine grøntsager med hjem i en kraftig papirpose. Sæt papirposen i en plastikpose og læg to fugtige stykker køkkenrulle på toppen af grøntsagerne. Luk plastikposen let til og sæt i køleskab. I vinterhalvåret kan du med fordel opbevare i f.eks. udhus i en flamingokasse, hvor der er frostfrit.

Vidste du..: At der findes et par huskeregler, så du kan kende forskel på en pastinak og en persillerod. Prøv med ”Pastinakken skal ned med nakken” eller ”pastinakken har plads til en snaps i nakken.” Så glemmer du aldrig forskellen igen!