Rødder i sur-sød-sovs
Du skal bruge:
- Gulerødder, blandede farvede gulerødder, ca. 1 kg.
- Hvidkål, fintsnittet 2 håndfulde
- Eddike, 1⁄2 dl
- Grønsagsterning, 1 stk.
- Salt, 1 tsk.
Til sovsen:
- Maizena, 1 spsk.
- Eddike, 3 spsk.
- Sojasauce, 1 spsk.
- Rørsukker, 2 spsk.
- Tomatpuré, 4 spsk.
Sådan gør du:
Pisk maizena, eddike, sukker, tomatpuré og soja sammen i en gryde. Kog op under omrøring til sovsen tykner. Spæd evt. med vand til rette konsistens.
Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på str. med 1⁄2 tommefinger. Kog 2 liter vand op med salt eddike og terning. Kom gulerødderne i og kog møre. Tag op og damp af i 2 min. og bland i sovsen.