Grønkålssuppe med æbler og smørsauterede hestebønner

Sværhedsgrad: Nem

Du skal bruge (til 4-5 pers.):

  • 1 liter fjerkræbouillon
  • 300 g ribbet grønkål (brug evt. rød grønkål)
  • 1 dl piskefløde
  • 50-100 g kogt kartoffel
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • 2 danske æbler
  • 50-100 g hestebønner (bælget vægt)
  • 10 g smør
  • Salt og friskkværnet peber


Sådan gør du:

Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand og afdryp den i en sigte. Tag 50 g kål fra til servering og blancher resten i kogende vand tilsat salt i 2-3 min. Kom derefter kålen direkte over i en skål med koldt vand, så kogningen stopper. Afdryp kålen i en sigte.

 Kog bouillonen op i en gryde. Hak den blancherede grønkål groft og kom den i en blender (brug ikke stavblender) sammen med kogt kartoffel. Overhæld med varm bouillons og blend til suppen er helt glat.

Smag suppen til med fløde, salt, peber og til sidst eddike. Det er vigtigt, at eddiken først kommer i lige før servering, da suppen ellers vil miste sin flotte grønne farve. Hæld suppen tilbage i gryden.

Skær æblerne i små stykker.

Rist hestebønnerne i smør et par minutter over svag varme.

Snit den rå grønkål i tynde strimler og kom kål, hestebønner og æbler i suppen som garniture.

Varm suppen igennem og server med godt brød til.