Tempura
Du skal bruge:
- 200 g selvhævende mel (Hvis du ikke kan finde selvhævende mel, kan du tilsætte 2 tsk. bagepulver til 200 g almindelig hvedemel. Så har du noget, der ligner selfraising mel).
- 2 dl vand
- 1 dl isklumper
- 1 liter billig rapsolie
- Grøntsager: Alle slags i strimler der er så tykke, at de lige præcis bliver spiselige af 1⁄2 minut i kogende olie.
Sådan gør du:
Bland mel og vand til en tyk pandekagedej, der må gerne være klumper.
Rør isklumperne i og lad dem trække 5-10 minutter, indtil isklumpernes størrelse er halveret.
Sæt en gryde over med olien og varm den til det syder omkring en tandstik, når du dypper spidsen i.
Tag isklumperne op og vend det udvalgte emne i dejen og direkte ned i den varme olie.
Steg det gyldent og sprødt og læg det på fedtsugende papir og drys eventuelt med salt.