Rodfrugt-mos
Du skal bruge:
- 1 kg blandede lyse rodfrugter efter smag og behag
- Hvidløg, 4 fed hakkede
- Smør, 100 g
- Sortkål, 2 uden stængler og finthakket
- Grøntsagsterning, 1 stk.
Sådan gør du:
Skræl alle rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
Kog dem møre i en 1⁄2 times tid. Sigt vandet fra og lad dem dampe af.
Smelt imens halvdelen af smørret i gryden og kom hvidløg og kål i. Lad det stege i 3-5 min ved middel varme.
Sluk for varmen. Kom rodfrugterne tilbage i. Mos efter bedste evne med resten af smørret, salt og peber. Det kan gøres med en hulsigte, en kartoffelmoser, et piskeris eller hvad du finder nemmest og har i skuffen. Du bestemmer selv, hvor groft det skal være.
Mosen er super til gryderetter i stedet for ren kartoffelmos.