Rodfrugt-gullasch
Du skal bruge:
- Olie, 2 spsk.
- Løg, 2 stk. hakket
- Hvidløg, 2 fed hakket
- Gulerødder, 2 stk. i tern
- Pastinak, 2 stk. i tern
- Knoldselleri, 1⁄2 i tern
- Flåede og hakkede tomater, 1 ds.
- Mellemstore kartofler, 3 stk. i tern
- Paprikapulver, 1 spsk. (+ chili, hvis den skal være stærk!)
- Stødt kommen, 1 tsk.
- Laurbærblad, 4 stk.
- Salt og friskkværnet peber efter smag
- Creme fraiche
Sådan gør du:
Varm olien op i en gryde, og steg de hakkede løg til de får en flot, gyldenbrun farve.
Tilsæt alle grøntsagerne og vend det sammen.
Drys med paprikapulver under omrøring for at forhindre paprikaen i at brænde på.
Tilsæt stødt kommen, salt, peber og laurbærbladene. Tilsæt vand og tomater, så det dækker indholdet i gryden.
Lad det simre ved svag varme i ca. 1⁄2 time til det er mørt.
Smag til med salt og peber.
Server som tilbehør eller alene, altid med en klat god creme fraiche.