Rodfrugt-gullasch

Du skal bruge: 

  • Olie, 2 spsk.
  • Løg, 2 stk. hakket
  • Hvidløg, 2 fed hakket
  • Gulerødder, 2 stk. i tern
  • Pastinak, 2 stk. i tern
  • Knoldselleri, 1⁄2 i tern
  • Flåede og hakkede tomater, 1 ds.
  • Mellemstore kartofler, 3 stk. i tern
  • Paprikapulver, 1 spsk. (+ chili, hvis den skal være stærk!)
  • Stødt kommen, 1 tsk.
  • Laurbærblad, 4 stk.
  • Salt og friskkværnet peber efter smag
  • Creme fraiche

 

Sådan gør du: 

Varm olien op i en gryde, og steg de hakkede løg til de får en flot, gyldenbrun farve.

Tilsæt alle grøntsagerne og vend det sammen.

Drys med paprikapulver under omrøring for at forhindre paprikaen i at brænde på.

Tilsæt stødt kommen, salt, peber og laurbærbladene. Tilsæt vand og tomater, så det dækker indholdet i gryden.

Lad det simre ved svag varme i ca. 1⁄2 time til det er mørt.

Smag til med salt og peber.

Server som tilbehør eller alene, altid med en klat god creme fraiche.