Kartoffel-porresuppe med blomkål
Du skal bruge:
- 1/4 blomkålshoved, gerne gul, grøn eller lilla
- 800 gr. kartofler
- 2 porrer
- 4 fed hvidløg
- 20 gr. smør
- 1,2 liter kogende hønsebouillon eller vand
- 1 dl. piskefløde
- 50 gr. karse
- 2 skiver rugbrød
- 1 klat smør
- salt, citronsaft og peber
Sådan gør du:
Skrub kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær porrer og hvidløg groft ud.
Kom grøntsagerne i en gryde og sauter til de er bløde, men ikke har fået farve.
Hæld kogende bouillon/vand på og kog suppen igennem i 15 minutter.
Kom den op i et blenderglas og blend den helt glat sammen med fløden. Smag til med salt, citronsaft og peber.
Skær skorpen af rugbrødet og skær det i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme i cirka 10 minutter. Rør i det af og til.
Tag rugbrødsternene af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Server suppen i skåle og drys fintsnittet blomkål, rugbrødsterne og karse på toppen.