Kålsalat
Du skal bruge:
Til 4-6 personer
- 1/8 del hvidkål fint snittet (kål efter sæson)
- 1/8 del rødkål eller sort kål, fint snittet
- 1 kålrabi, skræl og skær den i tynde stave
- 1 porre, meget fint snittet
- 1 stort æble i små tern
- 2 store gulerødder i små tern
- ½ bæger salatost (der kan også bruges blå skimmelost, feta eller frisk gedeost)
- 1 håndfuld solsikkekerner eller pinjekerner, let ristede
- 2 håndfulde rucolasalat eller frisk spinat. Hak bladene 3 gange over
Dressing:
- ½ dl. olivenolie
- ½ dl eddike ( evt æbleeddike eller hvid balsamico)
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
- 1 fed hvidløg meget finhakket
- 1 chili ( styrke efter smag) uden kerner meget fint hakket
- Mix alle ingredienserne sammen i en skål og bland det i salaten.
Sådan gør du:
Vask alle grøntsagerne og hak og snit dem
Hæld alle grøntsagerne og salat/spinat i en stor skål
Hæld dressingen over.
Ælt den friske ost ind i grøntsagerne og drys de ristede kerne over salaten
Serve til en kødret eller rodfrugte frikadeller, evt rest kan bruges til dagen efter
Tilberedningstid: 25 min