Græskar Curry
Sværhedsgrad: Medium
Du skal bruge (til 4-5 pers.):
- 500 g græskar
- 50 g lilla gulerod
- 50 g majroer
- 100 g selleri
- 50 g revet kokos, tæt eller frisk
- 75 g usaltede peanuts
- 75 g solsikkekerner
- 1/2 dk rapsolie
- 1 spsk fennikelfrø (kan udelades)
- 1-2 friske røde chili
- 1 tsk karrypulver
- 5 stk laurbærblade
- 1 spsk sennepskorn
- 1-2 karryblade
- 1-2 hakkede løg
- 2 fed hvidløg
- 1 knold groftrevet ingefær
- 1 ds kokosmælk
- 2 dl vand
- 1 bundt friske koriander
Marinade:
- 1 tsk sennepspulver
- 1 tsk gurkemejepulver
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk vand
- Saft og skal en 1 citron, der ikke er overfladebehandlet
Sådan gør du:
Skær græskarret ud i både og fjern skal og indmad.
Skær græskar, gulerødder, majroer og selleri ud i grove stykker.
Bland ingredienserne til marinaden, læg alle grøntsagerne i og lad det trække mindst 30 min.
Rist peanuts, solsikkekerner og kokos på en tør pande. Bland med lidt vand og salt til en tyk pesto, juster evt. med lidt ekstra vand.
Lun olien med fennikelfrø, sennepskorn, karryblade, laurbærblade, karrypulver og chili, som er flækket på langs og delt i grove stykker - husk at fjerne kernerne. Når olien er varm og sennepskornene popper, tilsætter du løg, ingefær og hvidløg. Steg det gyldent ved jævn varme, og kom derefter græskar på. Steg videre i cirka 2 min.
Tilsæt nøddepesto, kokosmælk og vand. Lad karryen simre, til græskarstykkerne er møre. Test evt. Med en kniv som ved kartofler. Smag til med salt og peber.
Pynt: friske koriander og evt. chili efter smag.
Tilbehør: Kogte basmatiris