Borsjtj - rødbedesuppe

Du skal bruge:

Hovedret til 4 personer

  • 1¼ liter kød- eller grønsagsbouillon 
  • 4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g) 
  • 2 melede kartofler i grove stykker (ca. 200 g)
  • 1 majroe (ca. 50g)
  • 3 store gulerødder
  • 2 store fed hvidløg (pillede)
  • 4 tsk rødvinseddike 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 tsk groft salt 
  • friskkværnet peber
  • 3 laurbærblade 
  • 2 små dåser tomatpure
  • 2 kviste timian 
  • Peberrod revet 10 g
  • Krydderurter ca.50 gram hakket (f.eks. persille , koriander, kørvel.)  
  • 2½ dl Skyr ( eller creme fraiche) blandes med krydderurter og revet peberrod  
  • 2 bolchebeder  skrællede, skæres i tynde skiver og skæres i blokke eller firkanter

 

Sådan gør du: 

Bring bouillonen i kog i en gryde. Gør grønsagerne i stand og skær dem i små stykker 
Tilsæt rødbeder, kartofler, majroe, gulerødder og hvidløg.

Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre med laurbærbladene, tomatpure samt timian.

Fisk laurbær og timiankvistene op af suppen. 

Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek.

Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.

Ved serveringen: Hæld rødbedesuppen i en varm skål, top med en spsk skyr og bolchebede og server straks - evt. med noget godt brød til

Tilberedningstid: 60+ min

Ekstra information Fryseegnet: Ja