Borsjtj - rødbedesuppe
Du skal bruge:
Hovedret til 4 personer
- 1¼ liter kød- eller grønsagsbouillon
- 4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g)
- 2 melede kartofler i grove stykker (ca. 200 g)
- 1 majroe (ca. 50g)
- 3 store gulerødder
- 2 store fed hvidløg (pillede)
- 4 tsk rødvinseddike
- 1 tsk sukker
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3 laurbærblade
- 2 små dåser tomatpure
- 2 kviste timian
- Peberrod revet 10 g
- Krydderurter ca.50 gram hakket (f.eks. persille , koriander, kørvel.)
- 2½ dl Skyr ( eller creme fraiche) blandes med krydderurter og revet peberrod
- 2 bolchebeder skrællede, skæres i tynde skiver og skæres i blokke eller firkanter
Sådan gør du:
Bring bouillonen i kog i en gryde. Gør grønsagerne i stand og skær dem i små stykker
Tilsæt rødbeder, kartofler, majroe, gulerødder og hvidløg.
Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre med laurbærbladene, tomatpure samt timian.
Fisk laurbær og timiankvistene op af suppen.
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek.
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.
Ved serveringen: Hæld rødbedesuppen i en varm skål, top med en spsk skyr og bolchebede og server straks - evt. med noget godt brød til
Tilberedningstid: 60+ min
Ekstra information Fryseegnet: Ja