Blomkålscouscous

Sværhedsgrad: Nem

Du skal bruge (til 4-5 pers.):

  • 1 lille blomkålshoved (500-600 g). Brug gerne flere forskellige farver.
  • 150 g ræddike
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 bundt basilikum
  • 100 g feta
  • 100 g salte mandler eller pistacienødder
  • 1 rødløg
  • 4 abrikoser (brug evt. anden tørret frugt som fx rosiner)


Dressing:

  • 1 spsk sennep (Honning-sennep fra Siddinge Gårdbutik)
  • 1 tsk sirup (Siddinge Gårdbutik har flere forskellige med smag)
  • 1/2 dl balsamicoeddike
  • 1 1/2 - 2 dl rapsolie

Sådan gør du:

Pisk sennep og sirup sammen. Tilsæt balsamico og pisk godt.

Tilsæt olien lidt efter lidt under piskning. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den er for tyk. Smag til med mere balsamico eller rapsolie.

Brug den stor kniv til en foodprocessor eller et groft rivejern til at rive blomkål til couscous. 

Skær rødløget i tynde skier, hak alle krydderurter og nødder, og vend det hele sammen med blomkålen. Skær ræddike og abrikoser i tynde skiver og tilsæt.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen, smag til og bland den i couscousen.

Server i en stor skål, fx som lækkert tilbehør til en saftig svinekotelet eller kylling.

Tip: Brug gerne flere grøntsager i retten, og lav ekstra til madpakken dagen efter.