Vestergården

Vestergården ligger godt nok ved strandbredden, men vi har ikke havudsigt. Til gengæld har vi udsigt til et helt hav af frodige, flade marker.

Vestergården er en smuk gul gård, der ligger som den første ejendom på højre hånd, når man kører fra Fårevejle Kirkeby til Fårevejle Stationsby. Herfra driver vi vores gårdbutik Lammefjordens Spisekammer.

Slægtsgård i mere end 100 år

Vestergården blev bygget i 1896 af Karins oldefar. På det tidspunkt var fjorden dårligt nok tørlagt, og folk mente, at han måtte være godt tosset at købe jord og bygge gård på Lammefjordens havbund. Men det viste sig, at oldefar havde sit på det tørre. Vestergården har været i familiens eje lige siden, og vi overtog gården i 2003.

Grønt under havets overflade

Det meste af Vestergårdens jord ligger 6-7 meter under havets overflade, hvor der for godt 100 år siden var havbund. De mange år under vand har beriget jorden med naturlige næringsstoffer, der gør dyrkningsforholdene helt unikke. Her producerer vi en stor del af vores grøntsager til butikken, men vi har også produkter fra andre avlere på fjorden og fra GeoPark Odsherred.