Rødder i sur-sød-sovs

Du skal bruge: 

  • Gulerødder, blandede farvede gulerødder, ca. 1 kg.
  • Hvidkål, fintsnittet 2 håndfulde
  • Eddike, 1⁄2 dl
  • Grønsagsterning, 1 stk.
  • Salt, 1 tsk.

 

Til sovsen:

  • Maizena, 1 spsk.
  • Eddike, 3 spsk.
  • Sojasauce, 1 spsk.
  • Rørsukker, 2 spsk.
  • Tomatpuré, 4 spsk.

 

Sådan gør du: 

Pisk maizena, eddike, sukker, tomatpuré og soja sammen i en gryde. Kog op under omrøring til sovsen tykner. Spæd evt. med vand til rette konsistens.

Skræl gulerødderne og skær dem i stykker på str. med 1⁄2 tommefinger. Kog 2 liter vand op med salt eddike og terning. Kom gulerødderne i og kog møre. Tag op og damp af i 2 min. og bland i sovsen.